Rieti (ITA), Europsko juniorsko prvenstvo u atletici: Dino Bošnjak brončani na 10000 m !

nedjelja , 21.07.2013.

Još jedan vrhunski rezultat ostvario je naš mladi velikogorički atletski reprezentativac Dino Bošnjak! Na upravo završenom prvenstvu starog kontinenta koje se održalo u talijanskom Rietiju Dino Dinamit je u paklenoj utrci na 10 000 metara gdje je zbog tempa odustalo čak devet natjecatelja, osvojio izvrsno treće mjesto i brončano odličje!




Najbolji dugoprugaši Europe, slijeva: Dino Dinamit, Ali Kaya i Lorenzo




Pobjednik utrke bio je Turčin Ali Kaya koji je ostvario i novi rekord prvenstava. Drugi je bio Dinin imenjak, Talijan Lorenzo, dok je naš mladi as u iscrpljujućoj utrci istrčao 10000 m za 29:59:07 i time osvojio sigurnu broncu jer je četvrtoplasirani Rus Strelkov kasnio za njim cijelu minutu!

Dino je nakon ovog blistavog nastupa sudjelovao i utrci na 5000m gdje je ostvario 6. najbolje vrijeme (14:43:54) što je također vrlo dobar rezultat s obzirom na nedostatak svježine, te Dinin povratnički status nakon poduže stanke zbog ozljede.

Sve u svemu, fantastično ostvarenje Dina Bošnjaka koji je trećim mjestom u Europi potvrdio status ponajboljeg mladog sportaša u zemlji i jednog od najperspektivnijih mladih atletičara u Europi i svijetu.

Bravo, Dino!!!



Poslušajte i izjavu našeg junaka datu za strane medije:






Rezultati Dininih utrka:











Pogledajte i fotografije prenesene sa facebook stranice AK AGRAM:



























<< Arhiva >>