Kaunas, Europsko ekipno prvenstvo (2.liga): Tigar Malić izvrstan četvrti, za 17 desetinki ostao bez odličja!

srijeda , 26.06.2013.


Ivan Tigar Malić
vratio se sa Baltika. Tamo je sa hrvatskom atletskom ekspedicijom boravio u gradu Kaunasu gdje se odigravalo Ekipno prvenstvo Europe, druga liga.
O LItvi znamo da je po stanovništvu čak i manja od Lijepe naše, da im je glavni grad Vilnius, te da je to domovina najčuvenijeg europskog diva među koševima, Arvydasa Sabonisa.

Što se pak samog takmičenja tiče, naša podmlađena, ali najbolja atletska vrsta zauzela je ukupno četvrto mjesto, a naš Turopoljski Kongoranin i reprezentativac Ivan Malić je u izjednačenoj utrci sa znatno starijim suparnicima zauzeo također za njega odlično 4. mjesto s obzirom na juniorsku dob.

Ivan je tamo stekao dragocjeno iskustvo koje će mu u budućnosti biti od velike koristi. Šteta je, zapravo što mu je bronca umakla za samo 13 desetinki, a ni zlato nije bilo daleko, tek sekundu je ostao iza vodećeg Mirka Petrovića iz Srbije.
Valja napomenuti, da kada se Tigar iz Kongore rodio, rečenom Petroviću su već nicali prvi brčići i već se bio momčio. Ipak, Ivan je trčao bez prevelikog respekta što mu je i donijelo ovaj zavidan plasman.

Koliko sam vidio iz fotografija, Ivan se u Kaunasu nije odvajao od naše trobojnice kao da je time htio dati svoj doprinos proslavi Dana hrvatske državnosti koji je potom slijedio.

Imao je prigodu fotografirati se i sa čuvanim slovenskim olimpijskim pobjednikom i svjetskim prvakom u bacanju kladiva, Primožom Kozmusom.
Vjerujem da će i Kozmus jednoga dana ovu fotku rado pokazivati svojoj djeci kada Ivan bude osvajao kosmos. Naravno da je ovo šala, ali samo djelomično.



Izvješće HAS-a:

Pobjede Ane Šimić i Valentine Mužarić, reprezentacija četvrta

HASKaunas (23.06.2013.) - Nakod dva dana natjecanja u Kaunasu je završeno Ekipno prvenstvo Europe (2. liga) na kojem je naša reprezentacija osvojila 4. mjesto sa 178,5 bodova. Pobjednik natjecanja je reprezentacija Slovenija sa 221 bodom, druga je Litva sa 209 bodova, a treća Srbija sa 192 boda.

Dvije pobjede ostvarile su naše atletičarke drugog dana natjecanja i to Ana Šimić u skoku u vis s preskočenih 193 cm i Valentina Mužarić u bacanju kugle s hicem od 17,29 m. Drugo mjesto osvojio je Ivan Horvat u skoku s motkom s preskočenih 5,40 m dok su treća mjesta osvojili Marin Premeru u bacanju diska (58,83 m), Ante Roko Zemunik u bacanju koplja (67,35 m), Lisa Christina Stublic na 5000 m (16:19,11), Marina Banović na 100 m prepone (13,92) i ženska štafeta 4x400 m (3:39,61) u sastavu Romana Tea Kirinić, Marija Hižman, Kristina Dudek i Anita Banović.



Poredak Ivanove utrke:





Fotografije iz Kaunasa:





























Zagreb, Pojedinačno PH za seniore - Tigar opet pokazao zube: Junior Ivan Malić uzeo broncu seniorima!

srijeda , 12.06.2013.

Ivan Tigar Malić okitio se još jednim odličjem na državnom natjecanju!

Iako je po uzrastu još uvijek junior to mu nije smetalo da na pojedinačnom prvenstvu države "drži korak" i sa deset godina starijim atletičarima.
Čak štoviše, Ivan je u prilično izjednačenoj završnici utrke na 1500 m kroz ciljnu vrpcu ušao kao treći, sa vrlo malim zaostatkom (nešto više od sekunde!) iza vodećeg Askovca Jure Božinovića, a samo 27 desetinki iza drugoplasiranog Ante Pokrajčića, također iz ASK-a.

Ivan je i ovim nastupom pokazao kako će njegov višegodišnji kvalitetan rad s trenerom Bošnjakom i u skoroj budućnosti neminovno voditi do velikih rezultata na koje nas je taj mladić iz Kongore odavna navikao.

Drugi naš natjecatelj Zvonimir Pavlečić sudjelovao je u utrci na 400m, te u konkurenciji 22 trkača zauzeo solidno 15. mjesto, dok je pobjednik bio Varaždinec Željko Vincek iz AK Sloboda.


Velike čestitke našem Tigru, njegovom treneru, ali i Zvonimiru na još jednom danu za pamćenje!



Vjerujem da je samo pitanje vremena kada će se Ivan s najniže stepenice na postolju popeti na onu gdje se oduvijek najbolje osjećao, onu s koje još bolje može vidjeti svoju kršnu Kongoru!


Pogledajte i amaterski video Ivanove utrke:






REZULTATI:









SLIKE:























Zagreb, GRAND PRIX HRVATSKE - "DINAMO ZRINJEVAC 2013.": Tigar iz Kongore uvjerljivi pobjednik na 3000 metara!

nedjelja , 02.06.2013.



Na velikom međunarodnom atletskom mitingu GRAND PRIX HRVATSKE naš atletičar Ivan Malić alias Tigar iz Kongore potukao je konkurenciju na stazi duljine 3000 m i tako se domogao još jednog zlatnog odličja!
Na pobjedničkom postolju društvo su mu pravili još i pet godina stariji Goran Grdenić iz zagrebačkog Agrama te kao trećeplasirani Talijan Luca Solone.

Sve čestitke Ivanu!







Tigar je stazu "prešišao" za svega 8.37,79 dok ga je na pristojnoj razdaljini dopratio brzi Agramovac kojem je službeni digitron izračunao 4 sekunde zaostatka.
Talijan Solone će se prijateljima u susjednoj Italiji moći pohvaliti da je bio jako blizu Tigra, "svega" 17 sekundi.

Drugi naš atletičar Zvonimir Pavlečić je u utrci na 1000 m zauzeo vrlo dobro 8. mjesto u konkurenciji od 15 trkača, zaostavši za pobjednikom Antom Pokrajčićem iz ASK-a nešto manje od 15 sekundi.





Evo i rezultata naših natjecatelja:








<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>