Kaunas, Europsko ekipno prvenstvo (2.liga): Tigar Malić izvrstan četvrti, za 17 desetinki ostao bez odličja!

srijeda , 26.06.2013.


Ivan Tigar Malić
vratio se sa Baltika. Tamo je sa hrvatskom atletskom ekspedicijom boravio u gradu Kaunasu gdje se odigravalo Ekipno prvenstvo Europe, druga liga.
O LItvi znamo da je po stanovništvu čak i manja od Lijepe naše, da im je glavni grad Vilnius, te da je to domovina najčuvenijeg europskog diva među koševima, Arvydasa Sabonisa.

Što se pak samog takmičenja tiče, naša podmlađena, ali najbolja atletska vrsta zauzela je ukupno četvrto mjesto, a naš Turopoljski Kongoranin i reprezentativac Ivan Malić je u izjednačenoj utrci sa znatno starijim suparnicima zauzeo također za njega odlično 4. mjesto s obzirom na juniorsku dob.

Ivan je tamo stekao dragocjeno iskustvo koje će mu u budućnosti biti od velike koristi. Šteta je, zapravo što mu je bronca umakla za samo 13 desetinki, a ni zlato nije bilo daleko, tek sekundu je ostao iza vodećeg Mirka Petrovića iz Srbije.
Valja napomenuti, da kada se Tigar iz Kongore rodio, rečenom Petroviću su već nicali prvi brčići i već se bio momčio. Ipak, Ivan je trčao bez prevelikog respekta što mu je i donijelo ovaj zavidan plasman.

Koliko sam vidio iz fotografija, Ivan se u Kaunasu nije odvajao od naše trobojnice kao da je time htio dati svoj doprinos proslavi Dana hrvatske državnosti koji je potom slijedio.

Imao je prigodu fotografirati se i sa čuvanim slovenskim olimpijskim pobjednikom i svjetskim prvakom u bacanju kladiva, Primožom Kozmusom.
Vjerujem da će i Kozmus jednoga dana ovu fotku rado pokazivati svojoj djeci kada Ivan bude osvajao kosmos. Naravno da je ovo šala, ali samo djelomično.



Izvješće HAS-a:

Pobjede Ane Šimić i Valentine Mužarić, reprezentacija četvrta

HASKaunas (23.06.2013.) - Nakod dva dana natjecanja u Kaunasu je završeno Ekipno prvenstvo Europe (2. liga) na kojem je naša reprezentacija osvojila 4. mjesto sa 178,5 bodova. Pobjednik natjecanja je reprezentacija Slovenija sa 221 bodom, druga je Litva sa 209 bodova, a treća Srbija sa 192 boda.

Dvije pobjede ostvarile su naše atletičarke drugog dana natjecanja i to Ana Šimić u skoku u vis s preskočenih 193 cm i Valentina Mužarić u bacanju kugle s hicem od 17,29 m. Drugo mjesto osvojio je Ivan Horvat u skoku s motkom s preskočenih 5,40 m dok su treća mjesta osvojili Marin Premeru u bacanju diska (58,83 m), Ante Roko Zemunik u bacanju koplja (67,35 m), Lisa Christina Stublic na 5000 m (16:19,11), Marina Banović na 100 m prepone (13,92) i ženska štafeta 4x400 m (3:39,61) u sastavu Romana Tea Kirinić, Marija Hižman, Kristina Dudek i Anita Banović.



Poredak Ivanove utrke:





Fotografije iz Kaunasa:





























<< Arhiva >>