Budimpešta, Juniorsko prvensto Europe u krosu : Dino Dinamit "ima novi hit" - 8. mjesto - najbolji plasman za jednog Hrvata unatrag 18 godina!

utorak , 11.12.2012.




Još jedan fantastičan rezultat ostvario je naš velikogorički atletski as, zvijezda u stalnom usponu, senzacionalni - Dino Bošnjak Dinamit!
Na Europskom prvenstvu u krosu koje se prekjučer odigralo u Mađarskoj prijestolnici Dino je postigao najbolji plasman ikad od svih hrvatskih natjecatelja, a to znači - unatrag 18 godina!!!
Utrku na 6000m u konkurenciji od čak 118 natjecatelja završio je na visokom 8.mjestu, a kada bi se računao najbolji rezultat za njegovu dob (1994.g) on bi čak osvojio i broncu!


Njegov klupski kolega Ivan Tigar Malić u istoj utrci, nije se uspio vinuti u orbitu najboljih tako da se morao zadovoljiti sa osvojenim 98. mjestom u za njega ipak nešto starijoj konkurenciji trkača.
Utrku je budnim i stručnim okom uživo pratio i njihov klupski trener Damir Bošnjak koji je obojici dao najbolje moguće savjete i preporuke kako dobro i pametno istrčati ovu dugu dionicu.
Na sreću svih nas, Dino je njegovo znanje ponovno kapitalizirao i pretvorio u rezultat koji će u budućnosti najverojatnije jedino sam on moći nadmašiti...ili možda sjajna i neumorna Lisa Christina Stublić...






Službeno izvješće HAS-a:

U Budimpešti je danas održano Europsko prvenstvo u krosu na kojem je nastupilo 14 hrvatskih atletičara. Najuspješniji od naših bili su Dino Bošnjak koji je u utrci juniora na 6000 m osvojio 8. mjesto te naša olimpijka u maratonu Lisa Christina Stublic koja je u utrci seniorki na 8000 m osvojila 9. mjesto. To su ujedno i najbolji plasmani hrvatskih kros trkača na ovom natjecanju od 1994. godine od kada se ono održava.
Ostali naši trkači nisu bili tako uspješni pa su tako kod juniora još nastupili Jure Josipović (64.), Mihael Minđek (85.), Ivan Malić (98.), Martin Srša (111.) i Petar Bratulić (113.) Ekipno su naši juniori bili 15. od 21 ekipe. Ekipu smo imali i kod juniorki koje su osvojile 13. mjesto od 15. ekipa, a nastupile su Kristina Božić, (71.), Nikolina Hrelec (78.), Sanda Kočiš (79.), Anamarija Petreš (89.) i Paula Konopka (91.). Kod mlađih seniora nastupio je samo Goran Grdenić osvojivši 90. mjesto, a kod seniorki je još nastupila i Matea Matošević osvojivši 45. mjesto.
Seniorski prvak Europe postao je Talijan Andrea Lalli, a kod seniorki to je uspjelo Irkinji Fionnuali Britton.






























HAS - Proglašenje najboljih atletičara za 2011. i 2012. godinu: Naš atletičar Dino Bošnjak najbolji mlađi junior za 2011. godinu! Čestitamo!

utorak , 04.12.2012.

Dino Bošnjak osvojio je još jedan trofej ali ne za jednu utrku već za cjelokupan učinak u 2011. godini u kategoriji mlađih juniora. Svaki drugi ishod bio bi prvorazredno iznenađenje. Sve čestitke Dinu na ovom uspjehu kao i njegovom treneru, ocu Damiru i cijelom klubu!



Zajednička fotografija svih laureata


Službeno izvješće (HAS):

Zagreb (01.12.2012.) - U Zagrebu je, u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza, održan seminar za atletske trenere na kojem je nazočilo oko 120 atletskih trenera, a predavači su bili: Vesna Babić, Renata Barić, Marko Jakopović, Mladen Katalinić, Mladen Kršek, Marijo Baković i Ivan Ivančić.

U sklopu seminara održano je proglašenje najboljih atletičara za 2011. i 2012. godinu. Najboljom atletičarkom za 2012. godinu proglašena je Sandra Perković dok je istu titulu za 2011. godinu ponijela Blanka Vlašić. Najbolji atletičar za 2011. godinu je Nedžad Mulabegović koji je istu titulu podijelio s Martinom Marićem za 2012. godinu. Najboljim trenerima u 2011. proglašeni su Bojan Marinović i Joško Vlašić dok je za 2012. godinu ta titula pripala Ivanu Ivančiću. Najbolji klub u 2011. i 2012. godini je AK Dinamo-Zrinjevac.







<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>